Advocaat verwacht op korte termijn uitspraak in zaak Akiemboto

Sergio Akiemboto is positief en hoopvol dat het kort geding tegen Assembleevoorzitter Marinus Bee en de Staat in zijn voordeel door de rechter zal worden beslist. De zaak is vrijdagmiddag in behandeling genomen door de rechter. Er wordt onder meer geëist dat het besluit van parlementsvoorzitter Marinus Bee om het lidmaatschap van Akiemboto in te trekken onmiddellijk wordt teruggedraaid. Volgens zijn advocaat, Nailah van Dijk, ligt het in de bedoeling dat de advocaten van beide partijen in het weekend hun repliek en dupliek elektronisch indienen bij de rechtbank. Eventuele extra processtukken kunnen maandag fysiek worden ingeleverd. Er zijn negen vorderingen tegen De Nationale Assemblee. Aan elk is een aparte dwangsom gekoppeld. Het ligt volgens Van Dijk in de bedoeling dat de magistraat op korte termijn een uitspraak doet in deze zaak, omdat er veel haast is. Parlementsvoorzitter Marinus Bee houdt zich bij het standpunt dat Akiemboto geen DNA-lid meer is, waardoor hij geen convocaties meer zal ontvangen voor participatie aan vergaderingen en ook niet inloggen in het elektronisch systeem. Ook is zijn naam en foto verwijderd van de ledenlijst op de website van het parlement.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: