Vertrekkend Braziliaanse ambassadeur Aguiar heeft zijn laatste werkbespreking met minister Ramdin

Vertrekkend ambassadeur van Brazilië, Laudemar Aguiar, heeft donderdag zijn laatste bespreking gehad met minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, aldus het ministerie in een persbericht. Tijdens de laatste werkbespreking is onder meer van gedachten gewisseld over de intensivering van de samenwerking en de contacten op hoog niveau tussen beide landen. ‘De technische samenwerking tussen Suriname en Brazilië is eveneens aan de orde geweest, waarbij speciaal kan worden gememoreerd’, aldus het ministerie, ‘dat in 2020 Suriname de meeste technische samenwerkingsprojecten had met Brazilië, terwijl het wereldwijd als tweede gerangschikt staat op de lijst terzake samenwerking met Brazilië’.

Deze samenwerking richt zich voornamelijk op de agrarische sector, culturele en educatiemogelijkheden en op het gebied van volksgezondheid. Met name tijdens de huidige Covid-19 pandemie ondersteunt Brazilië de zorgsector in Suriname met diverse middelen. Daarnaast werd gesproken over de uitbreiding van de samenwerking, waarbij Surinaamse producten geëxporteerd kunnen worden naar Brazilië. In 2020 is de export van onder andere rijst naar Brazilië is gestegen met meer dan 100%.

Aan het eind van de werkbespreking heeft de ambassadeur afscheid genomen van de minister. Hij heeft Ramdin bedankt voor de vlotte samenwerking die hij heeft ondervonden sinds zijn aanstelling als ambassadeur in 2017. De minister op zijn beurt bedankte de ambassadeur voor zijn inzet in de afgelopen jaren gelet op de intensieve samenwerking tussen Suriname en Brazilië en wenste de diplomaat succes toe met de volgende stappen in zijn carrière.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: