Nationale team van Suriname krijgt volgende opsteker

Het nationale team van Suriname heeft een volgende boost gekregen. Mitchell Donald (BB Erzurumspor) en Miquel Nelom (Willem II) zijn door de FIFA vrijgegeven om voor Suriname uit te komen.

Lange tijd leek het ondenkbaar dat beide spelers voor Suriname zouden kunnen uitkomen. Door een wijziging van de regels kan een voormalig jeugdinternational alsnog een interlandloopbaan bij een ander land uitgaan.

De dertigjarige Nelom was eerder jeugdinternational bij Nederland. Ook speelde hij twee interlands voor Nederland B. Nu lonkt een debuut voor Suriname. Toch moet de voormalig verdediger van Feyenoord nog even geduld hebben. Door een knieoperatie ligt Nelom er maanden uit.

Ook Mitchell Donald kwam in het verleden uit voor Jong Oranje. De 32-jarige middenvelder is sinds 2014 actief buiten Nederland. Na het Russische Mordovia Saransk en het Servische Partizan Belgrado speelt hij sinds 2018 in Turkije. Aanvankelijk voor Yeni Malatyaspor en sinds vorig jaar zomer voor Büyüksehir Belediye Erzurumspor.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: