Ex-vp Ram Sardjoe: President Santokhi staatsman met goed inzicht

In gesprek met Dagblad Suriname prijst voormalig vicepresident Ramdien Sardjoe zijn opvolger Chandrikapersad Santokhi als VHP-voorzitter en huidig president van de republiek Suriname. De erevoorzitter van de VHP gaf aan dat het recente signaal tot activiteiten van VHP-voorzitter Santokhi één is van goed inzicht van een politicus en staatsman. 

De blikken richten op de toekomst

Sardjoe reageert hiermee op de oproep van president Santokhi om in 2025 te gaan voor minimaal 28 zetels in alle districten van ons land. “Je kan niet 6 maanden voor de verkiezingen beginnen met activiteiten. Het is goed om doelgericht naar een punt te gaan”, stelt de ex-vp tegenover Dagblad Suriname. “Door de stellingname om nu al de blikken te richten op de verkiezingen van 2025 betekent dat er een analyse gemaakt kan worden in diverse sectoren en probleemgebieden van de samenleving. Het belang van wat gediend moet worden en welke richting opgegaan moet worden. Het betrekken van de kiezers van de mensen, vooral jongeren, de intellectuelen, de verschillende groepen in onze samenleving, om het te betrekken en te motiveren te kiezen. Niet alleen dat, maar samen de richting te bepalen die de partij moet opgaan richting de eerstvolgende verkiezing.”

Bijdragen VHP 

Sardjoe stelt dat de VHP bij elke staatkundige ontwikkeling in Suriname haar bijdrage geleverd heeft. Te beginnen in 1948 bij het introduceren van het algemeen kiesrecht tot op de dag van vandaag. Daartussenin zijn er belangrijke momenten geweest, zoals de onafhankelijkheid en de militair periode. De VHP heeft steevast bijgedragen aan de ontwikkeling van de democratische rechtstaat Suriname. De VHP heeft staatsrechtelijk, sociaal-maatschappelijk, in elk opzicht haar bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van Suriname, bijkans 32 jaar in de coalitie en de rest in de oppositie. De VHP heeft primair het belang van Suriname gesteld. Op voordracht van de erevoorzitter van de VHP, die tussen 2001 en 2011 voorzitter was, nam de huidige president op 3 juli 2011 de voorzittershamer over van Ram Sardjoe. Over de huidige president zegt Sardjoe verder: “Hij was tussen 2005-2010 een van de ministers met wie ik zaken besprak. Hij was ook iemand die zijn huiswerk deed en zaken realiseerde. De bereidheid om verantwoordelijkheid te dragen, was er in hem. In 2010 ging hij akkoord mee om de presidentskandidaat te zijn, ondanks het feit dat de kaarten tegen ons lagen. Dat geeft een belangrijke karaktereigenschap aan. Wij hebben een goede band en er zijn zaken die wij bilateraal bespreken. Ik krijg van hem het nodige respect als erevoorzitter en dat doet mij goed”, aldus ex-vicepresident Sardjoe.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: