Mond/neusbedekking als onderdeel van kleding

“Het dragen van een mond/neusbedekking is iets dat helemaal niet vergeten moet worden. In deze tijd is het een onderdeel van het kleding geworden”, zeggen enkele burgers tegenover de krant. Er zijn verschillende modellen en ook die passen bij het kledingstuk voor de dag. “Een mond/neusbedekking is iets dat gezien moet worden. Men gaat compleet gekleed uit huis en denk niet dat men zonder een bloes of trui uit huis zal gaan of zijn mobiel thuis zal vergeten, nog minder een huissleutel, dus zo belangrijk moet het zijn”, zegt een verpleegster. Er zijn verschillende soorten mond/neusbedekking en er kunnen zelfs een sjaal, een bandana en (zelfgemaakt) stoffen als mondmasker gebruikt worden.

Een mond/neusbedekking beschermt je niet tegen besmetting, het voorkomt alleen dat jij anderen besmet. En het dragen van mond/neusbedekking mag geen vervanging zijn voor de andere maatregelen, die reeds opgelegd zijn, zoals sociaal distancing, een goede hand- en hoesthygiëne en isolatie bij symptomen van covid-19. “Vergeten om mijn mond en neusbedekking mee te nemen, doe ik niet. Ik heb er een in mijn tas, in de auto en soms in mijn broekzak”, zegt Nora. “Ik trek vaak genoeg passende kleding aan, dus met mijn passende neuskap vergeet ik helemaal niet. Het is een onderdeel van mijn kleding. Ook mijn kinderen trekken één aan. Ik heb hen ook geleerd om één in hun tas te zetten als reserve. Voor ik uit huis ga, kijk ik altijd als ik alles bij me heb. Nu is de mond/neusbedekking ook een belangrijk onderdeel geworden. Als andere mensen hetzelfde voorbeeld overnemen, denk ik niet dat er problemen zullen zijn. Het is slecht iets dat heel klein gevouwen in je tas gezet kan worden of in je broekzak.”

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: