Momenteel in onze Surinaamse keuken!

In elk huishouden is het een dagelijkse vraag, wat koken we vandaag? Door de huidige situatie met het Coronavirus en de lockdown is het namelijk zo dat we veel meer thuis zijn. Er wordt dus extra aandacht besteed aan onze maaltijden. Voeding heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels deze rubriek steeds een kijkje nemen wat er wordt gekookt in onze Surinaamse keuken.

Huize R. had Pindasoep met tom tom;

Recept: Laddoo

Ingrediënten: 1 geraspte kokosnoot, 1 liter melk, 1 kg. suiker

Bereiding Laddoo: In een pan met dikke bodem de melk met de suiker op halfhoog vuur laten koken. Constant roeren. Als de melk dikker wordt, het vuur lager draaien en blijven roeren. Dan de geraspte kokos toevoegen en blijven roeren. Je merkt zelf dat de massa op gegeven moment zo dik wordt dat het moeilijk draaien wordt, het vuur dan uitdoen. Als de massa wat is afgekoeld, balletjes vormen. Let op dat je je handen niet brand bij het maken van balletjes.

NB. de hoeveelheid suiker is slechts een indicatie.

Hoe meer suiker wordt toegevoegd hoe harder de laddoo wordt.

 (Bron recept: sranang kukru.net)

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: