Februari blad opgedragen aan Johannes Theodorus Nelom

De veelzijdige kunstenaar Waldy Simson heeft het februari blad van zijn gelijknamige Kalender opgedragen aan Johannes Theodorus Nelom. Dagblad Suriname verkreeg de volgende informatie van kunstenaar Waldy Simson. Het februari blad is zeker nog vier jaren geldig. Johannes Theodorus Nelom, oom John, zoals hij beter bekend was, is geboren op 24 februari 1930 in Suriname. Hij is onder andere als lid, componist, arrangeur, technisch directeur en dirigent, gedurende vele van zijn levensjaren verbonden geweest aan het mannenkoor Maranatha. Jarenlang is hij ook actief geweest op koorzang gebied en als kapelmeester van het Politiekapel Suriname. Vooral in zijn hoedanigheid als componist en arrangeur heeft hij zich, als geen ander, zeer verdienstelijk gemaakt voor de verrijking van de Surinaamse muziek. Vermeldenswaardig is dat het door Waldy Simson geschreven lied ‘Mijn dank’ ook gearrangeerd was door John Nelom en dat dit zijn weg heeft gevonden naar de repertoires van het mannenkoor Maranatha Suriname, mannenkoor Maranatha Nederland en naar de compact disc Sapatiya. Samen met Henk Brandflu en Waldy Simson heeft John Nelom de muziek geschreven voor het Concert Onze Eigen Muziek dat voor het eerst verzorgd is geworden in het jaar 1998. Met het gedicht Oom John, dat afkomstig is uit het boek Nieuwe pennenvruchten van Simson, wordt er een ode gebracht aan John Nelom, die voor Simson, naast een bron van inspiratie ook een stille, eenvoudige, keiharde en zeer gedisciplineerde werker op kunstgebied is geweest. Met de aanschaf van exemplaren van Kalender Waldy Simson 1 zal het verzorgen van sociale projecten in Suriname worden ondersteund. De Nationale Stichting voor Blinden en Slechtzienden in Suriname zal de eerste stichting zijn die in aanmerking zal komen voor de ondersteuning.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!