“Ik hoop dat men niet gaat hamsteren”

“Ik hoop dat men niet gaat hamsteren, want dat zal alleen maar zorgen voor meer drukte en meer besmettingen”, zeggen enkele burgers aan de krant. De overheid heeft voor de komende twee weekenden een totale lockdown aangekondigd. Dit geldt ingaande vrijdag 29 januari om 19:00 uur tot en met maandag 1 februari 05:00 uur en op vrijdag 5 februari om 19:00 uur tot en met maandag 8 februari 05:00 uur. In de weekend lockdown zullen alleen specifieke groepen personen met toestemming op straat mogen. Alle winkels en handelszaken zullen gesloten zijn. Gezien de eerdere ervaringen met totale lockdowns is er wederom een vrees bij dat men zal haasten om spullen te kopen voor deze dagen. Een burger gaf aan dat men niet in paniek moet raken, aangezien er vijf dagen zijn waarop men in alle rust inkopen kan doen, waardoor zaken niet op het laatste moment gedaan hoeven te worden.

 “Ik denk niet dat men de helft van de voorraad nodig gaat hebben voor deze twee dagen. Het is niet de eerste keer”, zegt een winkelier. Volgens de ondernemer moeten mensen gewoon de covid-maatregelen strikt opvolgen, waardoor dit soort beperkingen niet meer zullen worden opgelegd. “Ik denk dat er vrijdag sprake zal zijn van drukte bij enkele winkels”, aldus de winkelier. De winkelier adviseert de mensen om niet te hamsteren en het zo rustig mogelijk te nemen. “Als men gaat hamsteren, zal er sprake zijn van lage rijen in en voor de winkels. Veel mensen zullen dan in contact komen met elkaar dan normaal en kan de kans ook vergroot worden op besmettingen. Als er winkels zijn met een drukte, probeer die zo veel mogelijk te vermijden en ga elders. Ik hoop dat men hiermee rekening houdt en ook de maatregelen in acht blijft nemen”, aldus de winkelier.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: