Hindi examens 2021

Stichting Suriname Hindi Parishad heeft middels een bericht de gemeenschap informatie verstrekt met betrekking tot de  Hindi- en Sarnami-lessen. Dagblad Suriname verkreeg de volgende informatie. De Hindi- en Sarnami-lessen zijn in het afgelopen jaar 2020 wegens de Covid-19 crisis op vele Hindischolen stopgezet. Het fysiek niet bij elkaar kunnen komen, heeft ervoor gezorgd dat veel studenten de vervolgstudies in Hindi niet konden oppakken. Verder konden mensen die een start wilden maken met het leren van Hindi ook niet aan hun trekken komen.

Echter heeft de crisis niet alles en iedereen kunnen beperken in het verzorgen en leren van Hindi. Onder leiding van stichting Suriname Hindi Parishad zijn enkele Hindi leraren vorig jaar augustus begonnen met het verzorgen van online Hindi- en Sarnami-lessen. Uiteraard hebben niet alle mensen de mogelijkheid om deze online lessen te volgen, omdat niet alle leraren en studenten beschikken over optimale internet en laptop of computer. Desondanks heeft de stichting getracht om door te gaan met de online lessen om het toch “geen verloren jaar” te laten zijn.

Jaarlijks werd het Hindi examen op de laatste zondag van de maand januari afgenomen, met een gemiddelde van bijkans 600 studenten. Op basis hiervan hadden velen gedacht dat ook dit jaar op zondag 31 januari het landelijke Hindi examen zou worden afgenomen. Echter zal dat dit jaar niet het geval zijn, omdat de online lessen momenteel pas 6 maanden gaande zijn. Het examen voor dit jaar is verschoven naar zondag 18 april, en wel in de paasvakantie. Deze datum is ook onder voorbehoud vanwege de onvoorspelbare Covid-19 ontwikkelingen in Suriname. Ook de Hindi scholen die wel fysiek les hebben gegeven worden in de gelegenheid gesteld om deel te nemen aan de examens in april. Aan alle Hindi-  en Sarnami leraren en ook aan de studenten wordt gevraagd om rekening te houden met de genoemde datum van het examen dit jaar.

error: Kopiëren mag niet!