Voortvluchtige Gerel Palm in Nederland tot 20 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor poging liquidatie twee mannen eind 2016

De 38-jarige Gerel Palm is door de rechtbank op Schiphol donderdag 28 januari veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf voor een poging om twee mannen te liquideren in december 2016. Het vonnis is conform de eis van de Officier van Justitie, aldus bericht De Telegraaf. Palm is sinds zijn ontsnapping medio maart 2017 uit de Penitentiaire Inrichting Duisburglaan in Paramaribo voortvluchtig.

De slachtoffers, Eduardo P. en Shernon B., werden op 10 december 2016 beschoten en voor dood achtergelaten langs de kant van de weg in Noordeloos. Ze dachten dat ze met Palm op weg waren naar een klus: het leeghalen van drugscontainers. Onderweg stopte Palm en vuurde meerdere schoten af op de slachtoffers. 

Eduardo P. zei tijdens de rechtszaak geen idee te hebben waarom Palm hem wilde doden. Hij beschouwde hem als een vriend en kende hem al sinds de tijd dat ze samen met de zware crimineel Ridouan Taghi deel uitmaakten van de jeugdbende Bad Boys.

Beide mannen overleefden als door een wonder, maar ondervinden tot op de dag van vandaag de lichamelijke en mentale gevolgen. Shernon B. was niet bij de rechtszaak, hij zit in het buitenland. Eduardo P. raakte een oog kwijt, liep gehoorschade op, zijn milt en nier scheurden, hij brak twee ribben en zijn borstbeen en hij had breuken in de schedel en ruggengraat.

Palm zou een van de ’hitmen’ zijn van crimineel Ridouan Taghi. Hij wordt ook verdacht van het doodschieten van Spyshop-medewerker Ronald Bakker in 2015, maar stond daarvoor (nog) niet terecht. Het onderzoek naar diens dood maakt deel uit van het grote liquidatieproces Marengo, waarin Taghi de hoofdverdachte is.

Volgens de Officier van Justitie was de dubbele moordaanslag door Palm ‘minutieus en doelbewust voorbereid’. De zaak werd bij verstek behandeld ‘omdat het niet zo kan zijn, dat een verdachte niet wordt berecht zolang hij op de vlucht is voor politie en justitie’. 

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: