Minister Somohardjo: ‘Bij opkomende verkiezingen mogen mensen verzekerd zijn van tijdige vergoeding’

“Wij van het ministerie hebben ons gedeelte al gedaan. Het was een lange rit, maar wij zijn zo goed aan het einde gekomen”, zegt minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken naar aanleiding van het betalingsproces van verkiezingspersoneel desgevraagd aan Dagblad Suriname. De bewindsman stelt dat de personen een heel belangrijke rol hebben vervuld in het democratisch gebeuren. “Het is jammer dat het zo is gegaan. Dit mag nooit meer op zo een manier gebeuren. Het proces van uitbetaling heeft vele opstoppingen gekend.” Minister Somohardjo gaf vorig jaar te kennen aan Dagblad Suriname dat het geld, dat op de begroting stond voor het uitbetalen van personeel, niet te vinden was na aantreden van de nieuwe regering. “Wij hebben alles gedaan om de gelden, ondanks de moeilijke omstandigheden, wederom vrij te krijgen. De escalatie in de covid-19 situatie heeft het ook lastiger gemaakt. Maar inmiddels zijn alle gelden reeds overgemaakt naar de districtsfondsrekeningen van de commissariaten. Ook de gelden van eventuele onvolkomenheden zijn overgemaakt. De rest is conform aangeleverde presentielijsten vanuit de commissariaten. Dit alles is gedaan na controle van de afdeling, belast met de verkiezingen van het ministerie, tezamen met de districtsadministrateurs. Natuurlijk als moederministerie zijn wij bereid altijd in te springen waar de commissariaten dat wensen, zoals we ook hebben gedaan met Paramaribo Noord-Oost voor cash betalingen. De dagen van de cash betalingen zijn inmiddels verlopen.”

Minister Somohardjo geeft aan dat een aantal personen niet zijn gekomen. “Voor hun gaan wij weer een datum prikken, maar pas wanneer de covid maatregelen zijn versoepeld. Maar zo goed als iedereen is uitbetaald, diegene die nog zijn uitbetaald, kunnen bellen naar Algemeen Secretariaat Verkiezingen op het nummer 474834”, stelt de bewindsman. “Ik dank de mensen nogmaals voor hun geduld. Eenieder mag ervan verzekerd zijn dat bij volgende verkiezingen de mensen tijdig hun vergoeding zullen ontvangen. Het zijn personen die een belangrijke rol vervullen en we moeten samen ervoor zorgen dat het nooit meer zoals bij de afgelopen verkiezingen gebeurt”, aldus minister Somohardjo.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: