“Zij zorgen voor wanorde in het centrum”

Bestuursambtenaren hebben gisteren corrigerend opgetreden tegen illegale marktventers aan de Maagdenstraat en de Dr. Sophie Redmondstraat. Een winkelier van de omgeving zegt aan Dagblad Suriname dat de illegale marktventers de hele situatie van burgerveiligheid op de markt in de war brengen. Zij zorgen voor wanorde in het centrum en uiteindelijk ook voor milieuvervuiling, want door hun gedrag worden de bermen en straten in de meeste gevallen vies achtergelaten. “Dat is in deze situatie nu helemaal niet handig. Vooral de maatregelen moeten strak nageleefd worden. Als burger probeer je juist de regels te volgen, maar als één of twee in je omgeving geen gehoor aan geven, heeft jouw veiligheid uiteindelijk geen nut. Met de aanpak geeft het mij aan dat er gewerkt wordt naar een betere ontwikkeling. Ik hoop in ieder geval dat dit wordt gecontinueerd. Vaak genoeg worden er handelingen gepleegd die niet blijvend zijn. Zaken die net maar voor een week of twee worden aangepakt. De aanpak moet vast blijven voor uiteindelijk onze eigen veiligheid om minder covid-19 besmettingen te hebben. In het centrum komen veel burgers bij elkaar, dus het is een must.” Een standhouder gaf aan blij te zijn met het optreden van het commissariaat. Hij hoopt ook dat de controle vaker plaatsvindt.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: