OW-minister Nurmohamed bevestigt komst bestuurlijke veranderingen

“Niemand wordt thuis gezet, iedereen gaat werken” 

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken bevestigt desgevraagd tegenover Dagblad Suriname dat er bestuurlijke veranderingen op komst zijn op zijn ministerie. Volgens bronnen zullen op alle niveaus van directie, onderdirecteuren en afdelingshoofden veranderingen komen. Opmerkelijk is dat anders dan de meeste ministeries, alle directieleden op OW gehandhaafd zijn sinds de wisseling van de wacht. Reagerend hierop geeft de bewindsman te kennen dat het gebruikelijk is dat bij elke regeringswisseling alle leidinggevenden worden vervangen. “Iedereen staat te huppelen om directeur te worden. Maar die werkwijze brengt weinig goeds met zich mee. Iedereen heeft tijd gekregen om zich te bewijzen. Ik sta voor rechtvaardigheid. Het is inmiddels 6 maanden en we hebben belangrijke hervormingen gebracht in het systeem. Iedereen mag vrij praten. Iedereen mag met ideeën komen. Maar wat belangrijk is, is dat er gepresteerd wordt. Er moet rechtvaardigheid zijn. Daarom krijgt eenieder de kans”, zegt de minister. Nurmohamed geeft aan dat er een schrijven is gericht naar alle OW’ers met betrekking tot het beleid op het ministerie op het gebied van personeelszaken. 

Niemand wordt thuis gezet

De minister vervolgt: “We zullen werken met een roulatiesysteem. Eenieder moet aan de beurt kunnen komen.” Nurmohamed zegt dat in de brief is aangegeven dat ten eerste functionarissen, die bevorderd dan wel benoemd wensen te worden, conform de Fiso- functievereisten hun voorstel mogen indienen bij het hoofd Personeelszaken van hun directoraat. Hoger kader die van mening is dat zij niet de juiste waardering hebben, mogen eveneens met inachtneming van de Fiso- functievereisten, onderbouwd hun voorstel voor herwaardering indienen bij het hoofd Personeelszaken. De onderbouwing moet bestaan uit de geleverde prestaties over de afgelopen periode. Ten aanzien van de openstaande functies zoals aangegeven op de website van het ministerie van Openbare Werken, mag elke functionaris solliciteren met inachtneming van de Fiso-functievereisten en de vastgestelde sollicitatierichtlijnen en procedure. Wat ook vaststaat, is dat niemand thuis wordt gezet. “Er is genoeg werk. Iedereen zal worden ingezet”, aldus minister Nurmohamed.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: