Dc Suraksha Hirasingh: “Alcohol voor winkels gevaarlijk in coronatijd”

“Winkeliers hebben daarvoor geen vergunning”

Alcoholgebruik voor de winkels is een veel voorkomend verschijnsel, al jaren. Het coronavirus maakt het drinken van alcohol op straat ook extra gevaarlijk. Samen drinken voor winkels zorgt voor een vergroting van de kans op verspreiding van het virus. Winkeliers hebben geen vergunning dat personen voor de winkel alcohol mogen nuttigen, laat districtscommissaris (dc) Suraksha Hirasingh van Wanica Noord –West weten. De dc wijst erop dat winkeliers die hun klanten dranken willen aanbieden een andere vergunning nodig hebben. “De vergunning voor winkelverkopers verloopt via het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie en die vergunning is uitsluitend voor de verkoop om mee te nemen”, verduidelijkt de dc.  “Drinken voor de winkel, dichtbij de winkel of langs de weg is niet toegestaan.” De dc vertelt dat de vergunning voor winkeliers om dranken te verkopen een ‘meeneemservice’ inhoudt. De redactie van Dagblad Suriname krijgt vaak de vraag hoe dit opgelost kan worden. “Alleen de politie en daarvoor aangewezen functionarissen kunnen boetes uitdelen”, licht de dc toe. Vanuit het bestuurscommissariaat is er wel de  bevoegdheid om winkeliers aan te spreken en er zou zelfs kunnen worden overgegaan tot het intrekken van de vergunning, nadat geen gehoor is gegeven aan diverse sommaties.

Dc Paramaribo Noord-Oost

Ook districtscommissaris Ricardo Bhola van het commissariaat Paramaribo Noord-Oost wijst op de risico’s van het nuttigen van alcohol in deze tijd voor de winkels. “De minister van Volksgezondheid heeft daar ook op gewezen”, meldt hij. De bestuursdienst is gevraagd om te participeren in het uitbannen van het gebruik van alcohol op straat en Bhola laat weten dat aan een plan wordt gewerkt. De dc van Paramaribo Noord-Oost merkt eveneens op dat er voor winkeliers een meeneemservice geldt.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: