“Ondanks dat er geen school is, zie ik toch veel jongeren over straat”

“Ondanks dat er geen school is, zie ik toch veel jongeren over straat”, zegt een burger aan de krant. Volgens de burger lijkt het erop alsof de jongeren een bezigheid zoeken door in de meeste gevallen te hangen rondom plaatsen als winkels, car washes en in sommige gevallen zelfs bij in aanbouw zijnde huizen, waar bouwvakkers bezig zijn. “Het gaat merendeels om jongens tussen 8 en 12 jaar. Ik ben dagelijks over straat vanwege mijn werk en maak het bijna dagelijks mee. De jongeren vallen in de meeste gevallen ook klanten lastig, die de winkel in- en uitgaan. Ondanks ze gewaarschuwd worden, proberen ze het toch weer bij een andere. Wat kunnen ze anders doen? In bepaalde wijken heb je niet echt een plek waar de kinderen kunnen spelen of zichzelf bezighouden met sport. De ouders zijn in de meeste gevallen ook druk bezig met andere dingen, dus je kan hun ook niet kwalijk nemen. Niet alle ouders hebben ook de tijd om te observeren waar de jongens hangen. Zij gaan ervan uit dat ze in een groep zijn en in de buurt hangen”, zegt de burger.

Een andere burger gaf aan dat hij het kan begrijpen dat de jongeren dan een bezigheid zoeken, maar vraagt dat deze jongens dan ook begeleid worden door de ouderen om hen heen. De jongens hangen in de meeste gevallen rond met tieners en blijken dan hetzelfde gedrag over te nemen. Dus ze worden dan gezien als een soort van idool of voorbeeldfiguur. Als deze dan met een verkeerde groep optrekt, loopt het vaak mis”, benadrukt de burger.  “Ik heb het bij mij in de buurt gezien en het loopt iedere keer verkeerd af. Ik zie jongens tussen 8 en 10 jaar rondhangen met een groep oudere jongens, zelf volwassenen die aan het roken, drinken zijn en ook allerlei krachttermen gebruiken. De jongeren denken dan dat het goed is om ook zo een gedrag te vertonnen en doen hetzelfde na. Ik hoorde zelfs een van de jongens van 8 jaar krachttermen gebruiken tegenover zijn vriend. Ik schrok, maar dat ga je krijgen. Je ziet zelf dat sommige van deze jongeren tot laat in de avond nog hangen over straat. Ik heb daarnaast ook gevallen meegemaakt dat de ouders hun komen zoeken of hebben verboden te hangen met deze figuren, maar toch gaan ze verder.”

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: