Callisthenics in Suriname

Calisthenics of Callisthenics is een vorm van krachttraining, die in Suriname nog niet bij iedereen bekend is. Verschillende spiergroepen worden getraind, en het vraagt om grote intensiteit om het lichaam in balans te houden. Deze oefeningen worden vaak met minimale apparatuur uitgevoerd, waarbij het eigen lichaamsgewicht in de meeste gevallen centraal staat. De redactie van Dagblad Suriname stuitte op 2 beoefenaren van Callisthenics, die een voorbeeld gaven van de ‘pistol squad’. Bij deze oefening, die een ‘basisoefening’ is voor Callisthenics, sta je op een been, terwijl je de andere 90 graden uitgestrekt houdt, waardoor je lichaam in de pistoolhouding komt. In deze positie zak je helemaal door je knieën, zonder dat je uitgestrekt been de grond raakt. Hierna kom je weer naar boven via een ‘squat beweging’ op een been.

RB
 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: