Jolanda Wassenaar participeert in project van JustPol

De veelzijdige Jolanda Wassenaar is geen onbekende binnen onze samenleving. In gesprek met de Surinaamse auteur/ actrice verneemt Dagblad Suriname het volgende. Jolanda Wassenaar doet mee met een project van Justitie en Politie. Het betreft een project waarbij er voorlichting sketches worden gemaakt. ‘Er mogen en worden dan ook geen toneelopvoeringen gedaan maar we zijn wel bezig met een film over Covid-19. Mijn boodschap naar de jongeren toe en dit geldt ook voor de ouderen, is het volgende. Houd je aan de covid-19 maatregelen. Blijf thuis, vooral als je niets belangrijks over straat te doen hebt. Het is voor nu geboden om ten alle tijden, feestjes en vermakelijkheden achterwege laten’. Wassenaar had sinds haar 12e al animo om stukken te schrijven. Op school schreef ze al stukken in verband met Kerst. Ze was als actrice verbonden aan andere toneelgroepen. Vervolgens ging ze over tot oprichten van een eigen toneelgroep en ze had meteen succes; ze schreef een toneelstuk met als titel ‘Godo broko siri panja’. Het heeft heel veel uitverkochte zalen gehad. Het schrijven zit gewoon in haar. Als ze een verhaal heeft of heeft bedacht zet zij het op papier. En tot nu toe is het altijd goed gegaan. Ze is de oprichtster, voorzitter, auteur en actrice  van toneelgroep Asago.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: