Ministers werken tijdelijk thuis en ontvangen geen bezoek

De Raad van Ministers is zondagmiddag via een virtueel platform bijeen geweest om de te volgen stappen te bespreken naar aanleiding de positieve Covid-19 test van president Chandrikapersad Santokhi. De raad is geïnformeerd en de ministers hebben de nodige instructies ontvangen, zo meldt de Communicatie Dienst Suriname.

Inmiddels zijn de gangbare protocollen inzake contact tracing ingezet. Ministers en anderen die persoonlijk in contact zijn geweest met president Santokhi gedurende de mogelijke momenten van besmetting worden zo spoedig mogelijk getest. De wens is om uiterlijk dinsdag dat proces te hebben afgerond.

Inmiddels zijn de ministers Ramdin, Achaibersing, Levens en Tjon Ahing, door artsen van het BOG (Bureau voor Openbare Gezondheidszorg) getest. Minister Ramdin is negatief getest. Het resultaat van de andere ministers wordt nog afgewacht.

Het personeel van het Kabinet van de President, dat in contact is geweest met Santokhi, zal ook getest worden. De contact tracering wordt voortgezet. Ook wordt een aanvang gemaakt met het ontsmetten van het gebouw.

Ministers zijn geïnstrueerd de komende drie dagen van huis te werken en geen bezoek te ontvangen. Zij moeten ook thuis de nodige voorzorgsmaatregelen treffen totdat zij getest zijn en een negatief resultaat hebben verkregen.

De regering neemt deze maatregelen conform het advies van de medische staf en de geldende protocollen terzake.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: