VSW content met herstelplan

“Maar uitvoering kan alleen met samenwerking stakeholders”

De Vereniging van Surinaamse Winkeliers (VSW) is content met het Crisis- en Herstelplan van de regering. Dit herstelplan bevat 140 projecten en maatregelen die tot en met 2023 van kracht zijn. De VSW-voorzitter, Raymond Hasnoe, zegt in gesprek met Dagblad Suriname dat het plan alleen werkbaar is wanneer de input van de stakeholders ook meegenomen wordt in de uitvoering. “Als de overheid die maatregelen gaat invoeren en uitvoeren zonder een samenwerking met de desbetreffende sector, dan gaat die sector kapot. Wij hebben onze inzichten en kunnen het beste aangeven wat er moet gebeuren in de detailhandel, waar je moet bezuinigen en wie te belasten”, benadrukt Hasnoe.

Hij wijst erop dat de detailhandel bijdraagt aan werkgelegenheid, die onder druk kan komen te staan indien de regering niet openstaat voor de inzichten van de winkeliers. VSW verwacht dus transparantie bij de uitvoering van het herstelplan en dat er geen corruptie wordt gepleegd. Volgens Hasnoe is het grootste probleem van eenieder, ook de regering, de hoge wisselkoers. “Stop met de import van levensmiddelen die in Suriname geproduceerd worden, ook de non-food producten. Zeep bijvoorbeeld wordt lokaal geproduceerd, waarom moet je dat dan importeren? Net als in 2016 moeten we bulk inkoop stimuleren”, zegt Hasnoe, om de druk op de US-dollar te verminderen.

Ook de PVP-leider Roy Bhikharie gaf onlangs te kennen dat de schaarse US-dollars niet voor consumptieve doeleinden aangewend moeten worden, de switch naar eigen lokale producten dient gestimuleerd te worden door de regering. VSW staat achter deze zienswijze. “Elke sector weet wat wel en niet kan werken. Daarom zeggen we keer op keer om de stakeholders te betrekken. Gezamenlijk kunnen we de problemen oplossen”, aldus Hasnoe.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: