Muzikant Guno Krenten: ‘Een volk zonder muziek leeft niet’

Muzikant Guno Krenten is al 35 jaar actief als live muzikant. Dagblad Suriname heeft een gesprek gevoerd met Krenten. Hij geeft daarbij het volgende mee over zichzelf in de music scene. Hij bespeelt de volgende instrumenten, de piano, basgitaar, akoestisch gitaar de blokfluit en slaginstrumenten maar de hoofdinstrumenten voor Krenten zijn piano en de bas. Hij heeft inmiddels zijn eigen muziekformatie opgericht, genaamd “The Music Stars”. Hij is bezig met zijn eigen groep en soms freelancet hij met andere muziekgroepen.  Hij is tot heden verbonden aan de lerarenopleiding, het SPI. Daarnaast  is hij ook bezig met prive lessen voor de piano en de basgitaar. Met de covid-19 situatie is het volgens hem een terugval en niet te doen met dit alles. Muziek draagt voor hem zeker heel veel bij op financieel gebied. Met de huidige ontwikkelingen, en daarop terugval van de economie, als ook vanwege het uitvallen van optredens lukt het niet. Een volk zonder muziek leeft niet. Muziek brengt een ieder bij elkaar, ongeacht de verschillen van mening die we onderling ook wel hebben. Muziek is een taal die ons zeer zeker dichter bijeen kan laten groeien.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: