Suriname krijgt fonds om Covid-vaccins te kunnen aanschaffen

Kinderen van 0-18 jaar worden vooralsnog niet gevaccineerd

Suriname krijgt een landelijk fonds om met een gezamenlijke inspanning van de overheid, het bedrijfsleven en stakeholders aan fondswerving te doen voor de aanschaf van Covid-19 vaccins. Dit besluit is voortgevloeid uit een ontmoeting dinsdag tussen president Chandrikapersad Santokhi en de ministers Amar Ramadhin van Volksgezondheid en Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking.

Minister Ramadhin laat woensdag via de Communicatie Dienst Suriname (CDS) weten dat afgelopen maandag overleg is gevoerd met verschillende stakeholders, investeerders, verzekeringsmaatschappijen, goudmaatschappijen en bedrijfsleven. Zij zijn bereid om aan lokale fondswerving te doen.

Minister Ramadhin: ‘We weten, dat het ook belangrijk is dat we de fondsen beschikbaar moeten hebben zodra wij meer geld nodig zullen hebben om vaccins te kopen. We hebben geld nodig om in ieder geval onze financiële positie te verzekeren, daardoor kan je beter onderhandelen met potentiële leveranciers van vaccins. Dat is al eerst belangrijk.’

Hij stelt, dat fondswerving mogelijk zal kunnen geschieden via een landelijke fundraising campagne en dat het fonds beheerd kan worden door het bedrijfsleven en de overheid.

Kinderen van 0-18 jaar worden vooralsnog niet gevaccineerd

Wanneer in Suriname de vaccinatiecampagne van start gaat, zullen kinderen van 0 -18 jaar vooralsnog niet worden meegenomen, aldus minister Ramadhin.

Hij zegt dat, bij de experimenten met het vaccin deze groep niet was meegenomen. Die onderzoeken zijn nog gaande. ‘Vooralsnog is het vaccin beschikbaar voor de mensen boven 18 jaar en er zijn onderzoekingen gaande. Zo gauw die resultaten bekend zijn en er goedkeuring is voor de levering voor de leeftijd onder 18 jaar zal dat ook gebeuren.’ 

PK

error: Kopiëren mag niet!