SLM bespreekt gevolgen aangescherpt reisbeleid Nederland

In een woensdagmiddag uitgebracht communiqué laat de SLM weten, dat zij ‘goede nota’ heeft genomen van het aangescherpte reisbeleid van de Nederlandse overheid.

‘Momenteel wordt intern en ook met externe actoren, nagegaan op welke manier de SLM de vluchtuitvoering naar en van Nederland op basis van deze aanscherping zal inrichten. Zodra wij daarover duidelijkheid hebben zullen wij de nodige instructies naar onze passagiers door communiceren’, aldus de SLM in haar communiqué. 

De reactie van de SLM volgt op het besluit van de KLM om ingaande vrijdag te stoppen met alle verre routes door de strengere reisregels van het kabinet die woensdag zijn aangekondigd. De luchtvaartmaatschappij houdt de vliegtuigen aan de grond, omdat reizigers in het buitenland die naar Nederland willen, verplicht een coronasneltest moeten laten doen. De KLM wil het cabinepersoneel en piloten niet achterlaten. 

Daarnaast stelt het Nederlandse kabinet met ingang van 23 januari een vliegverbod in voor het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en heel Zuid-Amerika en dat geldt ook voor Suriname. 

PK

error: Kopiëren mag niet!