Pique gaat door met protest

Activist Siebrano Pique laat in gesprek met Dagblad Suriname merken niet onder de indruk te zijn dat er geen vergunning is verstrekt voor de geplande demonstraties woensdag. “Als men beweert dat we met een grote menigte zullen zijn, dan heeft men niet ingespeeld op de nieuwe situatie, want men zou nieuwe regels moeten maken, zodat mensen kunnen blijven protesteren.” Pique vindt dat er nieuwe regelgeving moet komen voor het houden van protesten in coronatijd. “Ze moeten ons laten protesteren, want dat is ons enig wapen als bevolking.” Pique vertelt verder dat hij woensdag gewoon protesteert. “Dan lopen we in groepjes van 5 met in achtneming van de covidregels.” Pique benadrukt dat hij “vastberaden en zonder vrees” de straat opgaat.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: