Momenteel de gerechten in onze Surinaamse keuken!

Een dagelijkse vraag is momenteel: wat koken we vandaag? Door de huidige situatie heeft vrijwel alles wat de klok slaat te maken met de Covid maatregelen in acht nemen en thuis blijven. Zodoende is er ook meer tijd om aandacht te schenken aan onze voeding. Dit heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels deze rubriek steeds een kijkje nemen in wat er dagelijks wordt klaargemaakt in onze Surinaamse keuken.

Huize S. had amsoi met kip;

Huize P. had pompoen top met zoutvlees;

Recept: Semai ( vermicelli)

Ingrediënten: 1½ liter melk, 1 eetlepel boter, 100 gr. dunne vermicelli, 120 gr. Suiker, 1 theelepel rozenwater (eventueel).

Bereiding Semai: Breng in een grote pan de melk aan de kook en laat op een zacht vuurtje koken. Smelt in een andere pan de boter en voeg de vermicelli er aan toe. Bakken totdat de vermicelli een beetje bruin is geworden. Voeg langzaam de melk hieraan toe en laat op een zacht vuurtje nog even koken. Roer regelmatig, zodat de vermicelli boven komt drijven. Voeg nu de suiker en eventueel de rozenwater aan het geheel en ongeveer een kwartier laten doorkoken. Serveer het warm of koud.  ( Bron: recept; sranang kukru.net)

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!