Naks Kwanzaa neemt de covid-19 maatregelen in acht

NAKS Kwanzaa is een afdeling van NAKS die de Afro-Surinaamse cultuur middels zang en of dans presenteert.  De voorzitter van de afdeling,  Peer Marjorie, geeft het volgende mee in gesprek met Dagblad Suriname. Ook zij nemen de covid-19 maatregelen in acht.  Toen het nog mogelijk was om optredens te doen is de afdeling zich gaan aanpassen. Bijvoorbeeld, ze gingen terug naar drie vrouwen  die het product “tya boskopu” voor het publiek kunnen presenteren zonder muzikanten (instrumenten) erbij. Elke culturele organisatie is getroffen door de huidige situatie zo ook afdeling NAKS Kwanzaa. ‘Wij zijn normaal al een groep van 15 personen waaronder ook senioren burgers. Het bijeenkomen voor oefeningen lukt niet. Voor nu onderhouden wij meer telefonisch contact en vragen elkaar om te blijven oefenen. Dat is uiteraard van belang bij cultuur overdracht.  Wij van Naks Kwanzaa hopen dat er verandering mag komen in de covid-19 situatie. Kimona party was hun laatste (fundraising) activiteit. Hun laatste officiële optreden was in de maand Maart.  Zij houden zich strikt aan de regels, zodoende is er ook iemand belast betreffende de protocollen en er wordt erop toegezien dat zij hun mondkap opdoen en blijven ontsmetten indien zij hun dienst verlenen’ aldus de voorzitter. ( Foto: Naks Kwanzaa)

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: