Newmont Suriname tijdens presentatie voor regering: ‘We blijven lokale gemeenschappen versterken’

Newmont Suriname, dochter van de Amerikaanse goudmijn multinational Newmont Corporation, zal zich blijven inzetten voor de verdere versterking van lokale gemeenschappen. Het bedrijf zal nog meer trachten om via publieke private partnerschappen een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van lokale gemeenschappen. 

Dit zegt Lawrence Mountford, General Manager van Newmont Suriname/Merian goudmijn, in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname, zo bericht deze dienst dinsdag 19 januari, naar aanleiding van een door het bedrijf dinsdag gehouden presentatie voor de regering.

Mountford doelt hiermee op onder andere infrastructurele werken en capaciteitsversterking van lokale gemeenschappen.

Tijdens de presentatie werd een overzicht gepresenteerd van de operaties van het bedrijf. Ook werd een uiteenzetting gegeven van gemeenschapsprojecten die worden uitgevoerd of ondersteund door de multinational. Daarnaast is ook de samenwerking met verschillende lokale instanties aan de orde gekomen. Niet duidelijk is om wat voor projecten het gaat.

Het bedrijf is voorstander van continuering van haar operaties op een veilige en efficiënte manier en van de partnerschappen met lokale gemeenschappen en zakenpartners. ‘Heel belangrijk is dat wij ook onze bijdrage blijven leveren door het afdragen van financiële middelen, loonbelastingen, royalty’s, invoerrechten en inkomstenbelasting’, aldus de manager.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: