Geen vergunning, maar toch gaat activist Pique woensdag 20 januari actie voeren

Activist Siebrano Pique, die de afgelopen periode een paar keren met een handjevol mensen heeft gedemonstreerd tegen het beleid van de regering Santokhi-Brunswijk, heeft van de districtscommissaris van Paramaribo-Noordoost geen vergunning gekregen om woensdag te demonstreren. 

Desondanks heeft hij op zijn Facebookpagina in een uitgebreide videoboodschap aangekondigd toch te gaan demonstreren, en daarmee het demonstratieverbod te gaan negeren.

Pique beweert, dat hij als burger het recht heeft om een vreedzame betoging te organiseren. Hij dient morgen weer een vergunningsaanvraag in om in groepjes van vijf personen te lopen vanuit Ondrobon naar De Nationale Assemblee om een petitie in te dienen. Mocht hij weer geen vergunning krijgen, dan gaat hij toch de straat op. Bij een vorig protest werden door veel demonstranten de Covid-maatregelen niet in acht genomen.

De districtscommissaris had zijn eerste aanvraag voor een vergunning afgewezen op advies van minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid en de regiocommandant Paramaribo van het Korps Politie Suriname, uiteraard vanwege de huidige Covid-situatie. 

PK

error: Kopiëren mag niet!