ENVR: Er is gebrek aan investering in de entertainment sector

De Surinaamse artiest ENVR heeft onlangs middels een korte videoboodschap op social media een beroep gedaan op de regering om aandacht te schenken aan zaken betreffende de muziekindustrie. Dagblad Suriname heeft een gesprek gevoerd met ENVR en hij geeft het volgende mee. Het is namelijk zo dat artiesten in het buitenland niet speciaal afhankelijk zijn van optredens, maar van streams en views. Dit is te realiseren voor de buitenlandse artiesten, omdat die landen wel hebben geïnvesteerd erin. Bijvoorbeeld als een artiest van hier met behulp van een buitenlander een rekening opent en zijn zaken regelt, doet hij dit op vertrouwensbasis met de rekeninghouder. Stel je krijgt een ruzie met de persoon, dan is het jouw geld, maar nog steeds op rekening van een ander. Hoeveel recht heb jij dan? Kortom, er zijn wel artiesten die het hebben kunnen bewerkstelligen een rekening te openen in het buitenland door er zelf naar toe te zijn gegaan. Volgens ENVR wordt niet gelet op deze zaken door de regering. Hij vindt dat de overheid moet investeren in de entertainment sector om zelfs ook inkomsten te kunnen hebben middels het innen van belasting. ‘Maar helaas wordt er geen aandacht geschonken aan de opties die worden aangeboden’. Over zijn carrière in de sector gaf hij in een interview het volgende aan. Hij is zichzelf gaan bijscholen op muzikaal gebied. Momenteel werkt hij nu echt aan nieuwe nummers. ENVR heeft meer gewerkt aan projecten van derden. Maar nu zal hij echt uitkomen met eigen projecten, projecten van zijn band, OG Sensation, ook met andere groepen waarvan de artiest lid is waaronder Loboto Kriyoro en NAKS Wan Rutu.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!