“Ik denk niet dat men weer in lange rijen gaat willen staan”

Ondanks herhaaldelijke waarschuwingen vanuit regeringsautoriteiten blijkt het merendeel van de samenleving de Covid-19 maatregelen nog steeds te negeren. “We maken het allemaal zwaarder voor elkaar”, zegt een winkeleigenaar aan de krant. Met een tweede golf en dagelijks rond de 100 nieuwe besmettingsgevallen heeft deze ondernemer besloten om de tralies van zijn winkelzaak gesloten te houden en via een luik te verkopen. “De zaak is klein en raakt daarom snel propvol. Hoe ik er alleen ben, is het vaak ook niet mogelijk om een goed overzicht te hebben op de klanten. Het is wel moeilijk, maar ik werd aan de andere kant ook moe om constant aan te geven dat de mensen een mond- of neusbedekking op moeten hebben en hun handen moeten  desinfecteren”, stelt hij verder.

Niet alleen deze winkeleigenaar, maar ook een andere winkeleigenaar besloot via de tralies verkopen. “Ik heb alle dagen de deuren opengehouden en verkocht, maar uiteindelijk heb ik gisteren toch besloten om weer via de tralie te verkopen. Vorig jaar in april heb ik dat ook gedaan. Het aantal stijgende besmettingen maakt ons alleen maar angstiger en ik wil liever voorzichtiger zijn”, benadrukt de winkeleigenaar. Een burger vertelt dat zij gemerkt heeft dat vooral veel jongeren de maatregelen negeren. Dat is vooral te zien bij de hangjongeren bij de winkels en op de hoeken. “Volwassen heren zitten zonder mond- en neusbedekking vlak voor de ingang van de winkeldeur. Het is helemaal geen voorbeeld. Ik hoop dat men nu wel alles serieuzer aan gaat nemen. Wij willen uiteindelijk ook vrij zijn, feesten, genieten en bewegen, maar als we geen verandering brengen maken we de situatie nog erger voor elkaar. Ik denk niet dat men weer in lange rijen en in de felle zon voor de winkel gaat willen staan”, aldus de burger.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: