Richard Kalloe: “Prijsdaling 20% basisgoederen verzacht leed van burgers niet”

Volgens de oud-minister en ingenieur Richard Kalloe zal de prijsdaling van 20% bij de basisgoederen de leed van de burgers niet kunnen verzachten. “Terwijl je de mensen een beetje helpt, is de rest van de economie in een puinhoop en dat gaat zo blijven. Wij hebben de ervaring met de basisgoederen al in de jaren ’80 opgedaan”, benadrukt Kalloe tegenover Dagblad Suriname. “Wat de basisgoederen betreft, zijn het slechts 30 items die ‘betaalbaar’ worden, dus een groot deel van de dagelijkse benodigde goederen komt niet in dat lijstje voor. Een andere factor is dat de wisselkoersen verder zullen stijgen en dat wreekt zich weer in de prijzen in de supermarkten”, voorspelt Kalloe.

Hij is van mening dat de regering doet alsof ze de complexiteit van de maatschappelijke problemen aankan. “In een grote crisis als die van ons moet je allereerst de beste deskundigen binnenhalen in plaats van partijgenoten in topfuncties te plaatsen.” Partijloyaliteit en kader lijken in de politieke wereld 2 totaal verschillende factoren te zijn en dat accentueert Kalloe. Nepotisme en favoritisme kunnen een zware crisis niet oplossen, desalniettemin zijn nepotisme en favoritisme het voornaamste aandachtspunt van elke regering, dat blijkt keer op keer, ook bij de verkiezing in mei 2020. “Het kader is grotendeels terechtgekomen in de ambtenarij, in de niet-technische vakken, en het ander deel is weggetrokken naar het buitenland. Daarom is de economie in een puinhoop en dat gaat zo blijven”, aldus Kalloe.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: