Kinderhuis Maharishi Dayanand gedenkt verjaardag oudste bewoonster: Tante Jetty viert haar 80ste verjaardag

Het is vandaag een bijzondere dag in het kinderhuis Maharishi Dayanand, meer bekend als het Arya Dewaker kinderhuis. Dagblad Suriname verkreeg de volgende informatie van de huidige voorzitter van het kindertehuis, Mahinder Sewgobind. Het kinderhuis heeft zich voorbereid om vandaag de oudste bewoonster in de bloemetjes te zetten. Zij is volgens de voorzitter op de leeftijd van twee jaar onbeheerd achtergelaten op de stoep van het kinderhuis. Zij kwam dus, toen zij nog nauwelijks twee jaartjes jong was, zich van niets bewust, als vondeling het kinderhuis binnen.  Sedert toen woont Seralikhatoen Baksi, meer bekend als Tante Jetty, nog in het kinderhuis. Het werd al heel gauw duidelijk dat tante Jetty anders was dan de andere kinderen. Ze sprak niet en reageerde niet op geluiden. Later werd door de dokter vastgesteld dat ze een kind was met een beperking. Ze kon namelijk niet horen en ze kon ook niet praten. Jetty is vandaag, op 16 januari,  80 jaar geworden. We gaan haar zoals jaarlijks het geval is, verwennen met nieuwe kleding, schoeisel, samen met de kinderen taart aansnijden en voor haar zingen. We hadden een programma voor haar in elkaar gezet, maar helaas kan het niet voortgezet worden vanwege de situatie rond Covid-19. Het is volgens de voorzitter een feit dat opgenomen zou kunnen worden in het Guinness Book of Records dat zij tot de dag van heden bij hun verblijft. Opmerkelijk is ook wel dat tot nu toe geen familielid ooit formeel notitie van haar heeft genomen. Namens de totale familie van het kinderhuis wordt zij van harte gefeliciteerd. Ook Dagblad Suriname feliciteert tante Jetty van harte.  (Foto: Terugblik  toen Tante Jetty 75 jaar werd)

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: