Del Castilho: “Val kabinet Rutte heeft geen invloed op werk diplomaat Khargi in Nederland”

Rajendre Khargi, die vorig jaar werd beëdigd tot ambassadeur van Suriname voor Nederland, zal zijn taken in Nederland normaal kunnen uitvoeren, laat voormalig ambassadeur in Indonesië, Angelic Del Castilho, weten. Dat de Nederlandse regering, onder leiding van premier Mark Rutte, vrijdag ten val kwam heeft geen invloed op zijn werk voor Suriname in Nederland. Khargi zal voorlopig wel geduld moeten hebben met het indienen van zijn geloofsbrieven aan de koning van Nederland, omdat er eerst een nieuwe regering gevormd zal moeten worden. Hoewel geen ambassadeur, kan Khargi zijn werkzaamheden gewoon voortzetten als chef de poste. Belangrijk is ook te weten dat hoewel de geloofsbrieven nog niet kunnen worden ingediend, Khargi in Nederland een diplomatieke status heeft en ook als zodanig gehonoreerd zal worden. Del Castilho noemt als minpunt dat vanwege het niet formaliseren van zijn status tot buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur, Khargi geen formele handelingen zal kunnen verrichten met de regering.

RB

error: Kopiëren mag niet!