Burger kritisch over regeringsbeleid inzake benoemingen

Samenleving vindt protesten tegen beleid regering prematuur

In de maanden dat de regering Santokhi-Brunswijk de scepter zwaait in het land, zijn er diverse benoemingen geweest van onder andere leden van raden van commissarissen bij staatsbedrijven en adviseurs van de regering. Een aantal van die benoemingen zorgde voor de nodige beroering in de samenleving. Benoemingen werden niet begrepen. Bij benoemingen werd getwijfeld aan de deskundigheid van de benoemde personen. Een poll op de website van Dagblad Suriname bevestigt de gemengde gevoelens bij burgers over het beleid rond benoemingen. Op de vraag of door dat beleid de morele en politieke identiteit uit handen wordt gegeven, reageert 85% met ‘ja’ (855 stemmen). Slechts 15% (152 stemmen) blijkt geen moeite te hebben met de wijze waarop personen voor bepaalde functies worden benoemd (cijfers dateren van donderdag 12.00 uur).

Dagblad Suriname had ook een poll inzake de recente protesten tegen het beleid van de regering, georganiseerd door activist Siebrano Pique. Aan de protestacties bleken iedere keer weinig mensen deel te nemen, niet meer dan 100.


Politicoloog Hans Breeveld had laten weten de acties prematuur te vinden. In navolging van de uitspraak publiceerde Dagblad Suriname een poll met de vraag of die protesten inderdaad te vroeg zijn, immers de regering Santokhi-Brunswijk is amper een half jaar aan het werk en zou de kans moet krijgen haar werk uit te voeren om uit de financieel-economische crisis te geraken. Dat kan niet van de ene op de andere dag. De door de vorige regering achtergelaten financiële chaos is simpelweg daarvoor te groot. 598 personen (75%) die op de poll reageerden, vinden dat de protesten georganiseerd door Pique prematuur zijn. 25% (195 stemmen) vindt echter dat de acties niet te vroeg worden gehouden (cijfers dateren van donderdag 12.00 uur).

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: