30-Jarige man opgepakt die zich voordeed als advocaat

Het Korps Politie Suriname bericht zondag 17 januari, dat de 30-jarige W.B vrijdagavond door leden van de Recherche van Regio Midden, bijgestaan door het Regio Bijstands Team Paramaribo, is aangehouden in de Maikoestraat aangehouden. De man wordt ervan verdacht zich te hebben voor gedaan als advocaat.

Tegen de man was al op 17 oktober 2020 door iemand bij de politie te  Domburg aangifte van oplichting en verduistering tegen de man gedaan. De aangever verklaarde, dat de verdachte zich voordeed als  advocaat. Op slinkse wijze troggelde hij geld van de aangever af om een rechtszaak voor hem in orde te maken. Toen deze zaak niet behartigd kon worden, kwam de aangever erachter dat W.B. een nep advocaat was.

W.B. is na overleg met het Openbaar Ministerie in voorlopige verzekering gesteld.

Indien er personen zijn die op dezelfde wijze door W.B. zijn opgelicht, dan kunnen zij contact opnemen met de politie van Recherche Regio Midden. Deze unit is te bereiken via de telefoonnummers 582200 of 582050.

PK

error: Kopiëren mag niet!