Diamanten mijlpaal voor echtpaar Dijokromo – Djotaroeno

Het echtpaar Dijokromo – Djotaroeno heeft gisteren, 14 januari,  het feit mogen gedenken dat ze  60 jaar terug zijn getrouwd. Het was in dit geval dus een diamanten huwelijk. Dagblad Suriname verkreeg de informatie van Bic Paramaribo Noordoost.

Echtgenoot Dijokromo Wakidi is geboren op 05 juli 1937 in het district Commewijne en echtgenote Djotaroeno Jetty Jeting op 25 augustus 1946. Zij hebben elkaar leren kennen te Commewijne. Zij waren buren van elkaar. Djotaroeno heeft de lagere school bezocht tot de 2e klas te Margaretha. Dijokromo heeft de lagere school tot de 5e klas bezocht, ook te Margaretha en op 26 jarige leeftijd is hij begonnen met werken bij LTT , nu Telesur. Tot zijn pensionering was hij in dienst als medewerker op de reproductie afdeling. Dijokromo Wakidi was 23 jaar toen hij verliefd werd op Djotaroeno Jetty, die toen 14 jaar oud was. Hij is toen gelijk bij haar ouders geweest om te vragen om met haar te trouwen. Op 14 januari 1961 stapten de twee geliefden in het huwelijksbootje in het district Commewijne. Uit dit huwelijk zijn er 4 kinderen geboren, allen jongens en zij hebben in totaal 9 kleinkinderen en 9 achterkleinkinderen. Het echtpaar is gelukkig met hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Verdraagzaamheid en wederzijds vertrouwen vormen volgens het echtpaar de basis voor een gezegend huwelijk.

In verband met het heugelijk feit, hebben de kinderen toch besloten dit in familieverband te vieren en heeft het echtpaar bezoek ontvangen van ADS Paxton, M. , BO Toekawaring, C. en districtscommissaris Ricardo Bhola die de felicitaties heeft overgebracht. Het echtpaar heeft de gebruikelijke enveloppe in ontvangst mogen nemen.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: