Verbeter de wereld, begin bij jezelf

“Wij moeten de covid-19 besmettingen serieuzer aanpakken. Ik zeg altijd verbeter de wereld, maar begin bij jezelf. Nu loopt het helemaal anders. Je gaat zelf naar je naasten moeten kijken van wat er gebeurt. Als een persoon besmet is, kan het ook gebeuren dat de hele omgeving het heeft”, zegt een burger aan de krant. De burger benadrukt dat er nog steeds mensen zijn die het leven van zichzelf en anderen op het spel zetten door de maatregelen niet te volgen. “Je ziet nog steeds mensen zonder een mond- en neusbedekking lopen en feesten, ondanks dat het niet toegestaan is, en in grote groepen hangen voor winkels. Het is een ieders keuze van wat zij willen doen met hun leven, maar let erop, het gaat nu niet alleen om jezelf maar eenieder om je heen. Mensen houden niet ervan om gewaarschuwd te worden, maar als je dat dan niet wil, let op je zelf”, benadrukt de burger. “Wij maken het moeilijk voor onszelf en de komende generaties. Hoe meer besmettingen, hoe moeilijker het wordt. Kinderen lijden ook eronder, nu de online educatie niet zo goed is ontwikkeld. Het fysieke onderwijsproces is nodig, maar door ongehoorzaamheid en onvoorzichtigheid, wordt dat ook ieder keer verschoven. Het leerproces bij de kinderen blijft dan stagneren. Hoe gaan zij dan vooruit als het zo door blijft gaan”, vraagt de ouder zich af.  

TM 

error: Kopiëren mag niet!