President Santokhi: “Uitgebreid programma voor hervorming ambtenarenbestand”

President Chandrikapersad Santokhi heeft gisteren tijdens een persconferentie gesteld dat er een uitgebreid programma komt voor hervormingen in het ambtenarenbestand. Het “Public Sector Reform” programma met technisch bijstand van tal van internationale instituten zal worden uitgevoerd. Het staatshoofd stelde dat het saneren van het ambtenarenbestand goed moet worden bestudeerd. “Het zal niet de eerste keer zijn dat zo een onderzoek wordt gedaan. Maar het moet geüpdatet worden. Het zal me niet verbazen als de bevindingen hetzelfde zullen zijn. Ja, het ambtenarenbestand is fors gegroeid en het drukt zwaar op ons budget. We hebben geen werkplekken voor die ambtenaren. We hebben maatregelen getroffen: 1. een personeelsstop en 2.de grote groep ambtenaren die nog niet in het systeem was, hebben wij aangehouden voor nader onderzoek. Het onderzoek duurt voort.

Tegelijkertijd worden door de ministers plannen uitgezet om ambtenaren elders op een structurele wijze in te zetten met goede afstemming en goede training in de private sector. Er zijn al ideeën uitgewisseld met bedrijven, maar wij zullen het structureel doen”, stelde president Santokhi. “Maar dat kan pas als de investeringen zullen plaatsvinden. Dan zullen inderdaad weer bedrijven opgezet worden vanuit de private sector, waarmee er weer enorm veel werkgelegenheid zal ontstaan. Daar zal de kans zijn dat we met die investeerders afspraken maken dat wanneer zij arbeiders nodig hebben, zij eerst gebruikmaken van ambtenaren. Zo kunnen wij langzaam getraind die groep naar de private sector sturen. Enerzijds wordt de druk op het overheidsbudget minder en anderzijds krijgen de mensen meer zekerheid. We gaan niet meewerken dat mensen in een onzekere situatie komen dat mensen broodvrees krijgen, baanvrees krijgen. Dat is niet wat wij als regering willen”, aldus president Santokhi.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: