Slechts SRD 29 miljoen gebruikt uit fonds covid

Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning zei woensdag op een persconferentie dat hij tot nu toe een bedrag van SRD 29 miljoen uit het Covid-19 Fonds heeft gebruikt. Dit geld is gebruikt om oude rekeningen, achtergelaten door de vorige regering, te betalen. Het parlement gaf vorig jaar toestemming aan de bewindsman om SRD 1.5 miljard bij de Centrale Bank van Suriname te trekken voor de financiering van covid-19 uitgaven. Achaibersing stelt dat hij dit bedrag toch niet heeft getrokken, omdat dit dan de maatschappelijke geldhoeveelheid zou opstuwen en andere negatieve effecten teweeg zou brengen. Uiteindelijk heeft hij maar SRD 250 miljoen gevraagd en heeft daarvan tot nu toe slechts SRD 29 miljoen gebruikt. “SRD 221 miljoen staat nog op de rekening als te zijn niet gebruikt”, aldus de minister. Hij stelt dat mensen niet moeten vergeten dat het land nog steeds in een covid-19 situatie zit en nog steeds gebruik gaat moeten maken van bepaalde diensten, waaronder het opzetten van tenten en faciliteiten om mensen op te vangen. Daarnaast is het geld ook nodig voor bedrijven en personen, die in problemen zij geraakt door de pandemie.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: