Minister Nurmohamed: ‘De tijd van verspilling is voorbij’

In gesprek met Dagblad Suriname geeft de minister van Openbare Werken, Riad Nurmohamed, te kennen dat het belang van het volk altijd voorkeur heeft bij de huidige regering. Er wordt dag en nacht gewerkt. De bewindsman onderkent dat velen het moeilijk hebben. “Ik begrijp dat velen het niet makkelijk hebben nu. Maar de maatregelen zijn noodzakelijk voor structurele verbetering. Anders gaan wij blijven lijden. De regering Santokhi-Brunswijk stelt steeds het volksbelang voorop. Zo zijn bepaalde privileges voor gewezen en huidige ambtsdragers gestopt. Gratis maaien en onderhoudswerkzaamheden die door OW werden geleverd zijn gestopt. We proberen zoveel mogelijk de middelen goed in te zetten”. De bewindsman stelt dat ook zware bezuinigingen zijn doorgevoerd op het gebied van transport. “Het tijdperk van gratis benzine is voorbij. Dienstwagens worden nu ook veel effectiever gezet. Dat zijn allemaal zaken die wij in de eerste paar maanden hebben doorgevoerd”, aldus de minister.

Minister Nurmohamed vervolgt: “Bij wet maken ministers recht op privileges. De beveiliging van alle ministers, maar ook de vicepresident en president valt onder het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV). Wachterhuisjes zijn bevoordeeld gebruikelijk voor alle ministers. Maar wij hebben voorkeur gegeven aan andere dringendere zaken. Nu komen er geleidelijk middelen vrij. De gelden zijn afkomstig van de begroting van de staat, het ministerie van Financiën. Geleidelijk zullen alle bewindslieden de faciliteiten krijgen. Maar het volk moet ervan overtuigd zijn dat alle middelen van de staat zorgvuldig gebruikt zullen worden. De tijd van verspilling is voorbij”, aldus de minister.

error: Kopiëren mag niet!