“Langs de straat verkopen, was als het ware de beste optie”

Het is de meeste standhouders langs de straat opgevallen dat de verkoop vlotter loopt dan de verkoop op de markt. “Voor covid-19 liep de verkoop over straat al 60% beter dan de markt, nu is het toegenomen met bijna 100%. Overal waar je rijdt, zie je een stand met groente en zelfs kleding”, zegt een standhouder tegenover de krant. Eenieder probeerde in deze periode een optie te bedenken om brood op tafel te zetten en langs de straat verkopen was als het ware de beste optie. 

“De verkoop over straat lijkt voor mij vlot te gaan, dus ik blijf het nog doen zolang ik verdien”, zegt een andere groenteverkoper langs de straat. “De bedoeling was dat ik zou stoppen bij toename van het aantal besmettingen en ook hoe de verkoop op een laag pitje kwam te staan, maar if a serie e go, da mo probeer baka.  Als groenteverkoper langs de straat staan, is het ook wel riskant, want je bent als het ware blootgesteld aan het virus en de zon maakt het ook moeilijker, maar ik blijf volhouden. Door de maatregelen in acht te nemen, bescherm ik mezelf en de mensen om mij heen.”

Een burger gaf aan dat zij het beter vindt om in de buurt bij haar groente te kopen. “Hoe de meeste mensen net in hun omgeving verkopen, komt het toch aardig goed uit voor ouderen als ik. Ik hoef namelijk niet helemaal de stad in om inkopen te doen. Het is nu net maar een paar stappen verwijderd.  Ik kan elke dag vers eten en heb ik ook overzicht van wat er thuis gebeurd en in mijn omgeving”, zegt de burger.

TM 

error: Kopiëren mag niet!