Jan van Charante: “Hier wordt de tent ogenblikkelijk gesloten en de vergunning ingetrokken”

BBQ-restaurant De Kiet in Eindhoven heeft ondanks de lockdown zijn deuren toch geopend. Mensen kunnen er binnen eten. Dat heeft het restaurant zondag via Facebook laten weten, aldus vele media in Nederland. Voor het restaurant is een bord geplaatst met een tekst dat binnenkomen zonder mondkapje geen probleem is. De eigenaren van het restaurant kwamen vrijdag tot hun besluit, omdat voor hen naar eigen zeggen de maat vol is. “Verandering begint bij jezelf. We wachten geen dag langer op hoopvol nieuws vanuit Den Haag. We hebben inmiddels al lang gezien dat zij ons niet gaan helpen. Wij hebben besloten dat we onze deuren openen voor gasten. En we houden ze open. Als er een ding is wat wij hebben geleerd van ondernemerschap, dan is dit zelfredzaamheid. We merken nu dat er beleid gevoerd wordt wat het voor ons, en voor nog veel meer hardwerkende mensen in ons land, onmogelijk maakt om op een menswaardige manier ons brood te verdienen.”

Reactie Jan van Charante van ’t Vat

In een reactie tegenover Dagblad Suriname zegt Jan van Charante, eigenaar van de bekende horecagelegenheid ‘t Vat in Paramaribo, niet te verwachten dat een dergelijke actie plaats gaat vinden in Suriname. “In Suriname wordt de tent ogenblikkelijk gesloten en de vergunning ingetrokken. Ik kan alleen maar zeggen wat de consequenties zullen zijn en weet uit ervaring dat hier de pakkans een grote rol speelt, net als het rijden door een rood stoplicht.”

Op een video roepen de twee restauranteigenaren in Eindhoven andere restaurants op vanaf 17 januari de deuren te openen. “Ongeacht de maatregelen en ongeacht wat er voor onzin verzonnen wordt. Grijp op 17 januari je kans. Je gaat geen vrijheid krijgen. Je moet het nemen. Hou je rug recht.”

De gemeente heeft een waarschuwing gegeven aan de eigenaren. Bij herhaalde overtreding gaat het restaurant voor onbepaalde tijd dicht. “Het restaurant overtreedt de coronaregels door klanten toe te laten in de zaak, geen toezicht te houden op de mondkapjesplicht en zich niet houden aan de zorgplicht.” Toen agenten ter plaatse kwamen, gealarmeerd door berichten in de media, was de zaak al leeg. “Maar de eigenaren zijn wel op de openstelling aangesproken.”

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: