“Er was een tijd dat ik zonder inkomsten zat”

“Als groenteverkoper heb ik toch wel wat meegemaakt in 2020. Er was een tijd dat ik zonder inkomsten kwam te zitten. Ondanks de verkoop in de buurt kon ik toch bijna niets verkopen, maar nu ga ik met een gerust hart naar huis, want tenminste de helft van mijn groente wordt verkocht”, zegt Axel M. aan krant. “Ik kon slechts in de buurt verkopen, maar toch ging de verkoop niet. Aan het eind van de dag had ik niet eens een rond bedrag van SRD 200 op zak voor de verkochte goederen. Maar nu ga ik naar huis met een bedrag van ongeveer SRD 600. Het is nog wisselvallig, maar dit is slechts het begin”, stelt zij.

Het is vele burgers opgevallen dat de prijzen van de groentesoorten inmiddels gestegen zijn. Hierdoor kunnen zij veel minder kopen dan eerder. Axel benadrukt dat de prijzen verschillen per locatie. Zo is tomaat te vinden tussen de SRD 7 en SRD 15, terwijl peper te vinden is tussen SRD 5 en SRD 7,50. Een kleine hoop sopropo kan men al vanaf SRD 10 vinden en op sommige plaatsen voor SRD 15 of SRD 20. “Daarom zijn mensen nu in de gelegenheid om een keuze te maken over waar het voor hen beter uitkomt om hun inkopen te doen. Ik hoop dat de situatie iets beter wordt, want hetzelfde als voor corona gaat het voorlopig niet meer zijn”, aldus Axel.

 TM 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: