Samson: “Meer aandacht nodig voor directe behoeften van het volk”

De econoom en jurist Guillermo Samson vindt ‘dat we niet moeten doen alsof delen van de bevolking niet in armoede leven’. “De politieke erfenis erkennen we, maar nepotisme moeten we niet accepteren.” Voor Samson, die een eigen opleidingsinstituut heeft, is het voor pas afgestudeerden demotiverend wanneer personen zonder opleiding in hoge posities belanden. “Sommige afgestudeerden wachten al 10 jaar op een job.” Ook vindt hij dat niet aan te grote projecten moet worden gedacht, maar dat aan de directe behoeften van het volk invulling moet worden gegeven. “Eten, drinken en medicijnen”, zegt Samson kort. Hij verwacht nog zware tijden. “Mensen willen een bromki dyari zien.” Ook op het gebied van kader vindt Samson dat nog het nodige moet gebeuren. Vooral op het gebied van het bedrijfsleven zijn nieuwe en frisse ideeën nodig. “Want waar haal je je inkomsten vandaan als bedrijven over de kop gaan?”, vraagt Samson.

RB

error: Kopiëren mag niet!