Momenteel in onze Surinaamse keuken!

In elke huishouden is het een dagelijkse vraag, wat koken we vandaag? Door de huidige situatie met Coronavirus en lockdown is het namelijk zo dat we veel meer thuis zijn. Er wordt dus extra aandacht besteed aan onze maaltijden. Voeding heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels deze rubriek steeds een kijkje nemen wat er wordt gekookt in onze Surinaamse keuken.

Huize Q. had Sambal teri

Recept: Marmercake

 Ingrediënten: 4 eieren, 200 gr. room boter, 200 gr. Suiker, 200 gr. Tarwebloem, mesp. Zout, 1 eetl. Poeder Cacao, 4 eetl. Melk, 1 theel. Vanille, 1 afgestreken theel. bakpoeder

Bereiding Marmercake: De bloem zeven met de bakpoeder.De cacao oplossen met de melk. De boter roeren met de suiker en de eieren toevoegen en flink blijven roeren tot de suiker volkomen opgelost is. De bloem bij gedeelten erdoor scheppen. De cacao door de helft van het beslag roeren en in een beboterd bakblik de kleuren om en om rangschikken en met een satéstokje roeren in het deeg zodat de kleuren in elkaar gaan lopen. In een voorverwarmde oven de cake in 45 min. bakken. Oven Temp.: gas op 2 – 3 en elektr. op 180ºC.

(Bron recept: sranang kukru.net)

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: