Danitsia Sahadewsing: Beste vrouwelijke zangeres van het jaar 2020

Een van de bekende artiesten momenteel is zangeres Danitsia Sahadewsing. Zij is door Apintie radio en televisie uitgeroepen tot ” Beste vrouwelijke zangeres van het jaar 2020″. Danitsia reageert als volgt hierover, in gesprek met Dagblad Suriname. ‘ Ik vind het geweldig dat ik door Apintie radio en televisie uitgeroepen ben uitgeroepen als te zijn de “Beste vrouwelijke zangeres van het jaar 2020”. Al 28 jaren is Danitsia actief in de muziekscene. Deze waardering doet me heel goed’. Zij is solo al een tijdje stil maar heeft wel nummers uitgebracht met SuriAllStarZz.  Ze begon al op achtjarige leeftijd met zingen. Danitsia is lid van de muziekgroep SuriAllStarZz en muziekformatie Desire. In het dagelijks leven is zij ook moeder van Gilaisia en Gilaini. Gedurende haar carrière heeft ze mogen optreden met Buju Banton (12 jaar) Beenie Man ( 24 jaar). Ze heeft ook deelgenomen aan diverse songfestivals. Altijd is zij binnen de top 3 geëindigd en tot 2 maal toe heeft ze mogen zingen voor Harold Gessel en een keer deed zij de “backing vocal” tijdens Suripop. Zij doet ook aan de zingende boodschappen van Stichting Sumuent. Dit gebeuren gaat normaal door, zij het met inachtneming van de vaste Covid-19 maatregelen.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: