Guyanese visser (51) door collega doodgestoken tijdens vechtpartij aan boord vissersboot

De 51-jarige Guyanese visser Radjpal Hamied, meer bekend als ‘Burham’, is dinsdagmiddag tijdens een vechtpartij op een vissersboot op de Atlantische Oceaan ter hoogte van Kamp 3 in de omgeving van Matapica, door een collega visser doodgestoken, zo meldt het Korps Politie Suriname woensdagavond 13 januari.

De politie van het bureau Nieuw-Amsterdam kreeg woensdagochtend de melding van het Command Center, dat een vissersboot bij het mini Visserij Centrum met een lijk was aangemeerd.

Agenten troffen het lichaam van de man, die geen teken van leven meer vertoonde, aan. Een ingeschakelde arts stelde de dood van Hamied vast, waarna zijn lichaam na overleg met het Openbaar Ministerie ter obductie in beslag werd genomen.

Uit het voorlopig politieonderzoek is naar voren gekomen, dat de vissers dinsdagmiddag omstreeks half een vanuit Nieuw-Amsterdam vertrokken om op zee te gaan vissen.

Omstreeks negen uur in de avond gooiden de vissers het anker uit en bij die gelegenheid ontstond er een vechtpartij om drugs tussen het slachtoffer en zijn collega. Op een bepaald moment haalde de collega een scherp voorwerp tevoorschijn en bracht Hamied een fatale steek toe in zijn rechter bovenarm.

Door de steekpartij keerden de vissers terug naar de aanmeerplek te Nieuw-Amsterdam, maar onderweg liet Hamied door de opgelopen verwonding het leven.

Toen de boot was aangemeerd te Nieuw-Amsterdam koos de verdachte het hazenpad. Aan zijn opsporing en aanhouding wordt door de politie gewerkt

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: