Nieuwjaarsrede VES via tv te volgen

De Vereniging van Economisten in Suriname (VES) houdt op dinsdag 12 januari 2021 haar traditionele nieuwjaarsrede, die live wordt uitgezonden op Apintie TV, kanaal 10.1 om 17.00 uur. Dit jaar wordt de rede met als titel “Financieel-Economische uitdagingen in 2021”uitgesproken door de minister van Financiën, Armand Achaibersing.

De minister zal in zijn rede een uiteenzetting geven van het beleid dat de regering wenst uit te voeren om de economie te stabiliseren en verder te ontwikkelen. De minister heeft hierbij de mogelijkheid om de status over de onderhandelingen van de regering met het IMF te delen met de samenleving.

Normaliter wordt de VES-nieuwjaarsrede uitgesproken als onderdeel van de VES-nieuwjaarsreceptie. Vanwege de covid-19 pandemie heeft de VES ervoor gekozen om het dit jaar te doen vanuit de tv-studio. De uitreiking van de VES-scriptieprijs die traditioneel ook tijdens de nieuwjaarsreceptie plaatsvindt, is dit jaar verschoven.

Voorafgaand aan de rede van de minister, zal voorzitter Winston Ramautarsing van de VES de leden en de samenleving toespreken met zijn nieuwjaarsboodschap. Hierbij zal hij een terugblik werpen op 2020 en een status geven van onze economie met een vooruitblik voor 2021.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: