Burgers ingeschreven te ressort Combé kunnen nu terecht bij Burgerzaken Combé

Burgers die staan ingeschreven in het ressort Combé kunnen voortaan uittreksels aanvragen, aangifte doen van geboorte en overlijden, en voor er erkenningen bij het Bureau voor Burgerzaken (BvB), Combé. Revelya Amatsahlan is het afdelingshoofd van BvB Combé. Voorheen konden zij dat alleen bij het BvB Centrum. Een nieuwe ruimte hiervoor is maandag in gebruik genomen, zo meldt de Communicatie Dienst Suriname dinsdag.

De dienstverlening is uitgebreid met diensten van de Burgerlijke Stand, met uitzondering van aangifte van huwelijken en echtscheiding, die moeten vooralsnog op bureau Centrum worden gedaan, aldus de directrice van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB), Anastatia Poki.

Een ander maakt onderdeel uit van de grote transformatie die het ministerie voor ogen heeft met het CBB. Andere stappen in die richting zijn de training van het personeel van alle bureaus in klantvriendelijkheid. Pokie stelt, dat zowel de leidinggevenden als het personeel worden getraind. De managementkwaliteiten van de leidinggevenden worden aangescherpt, terwijl de klantvriendelijkheid van de loketmedewerkers wordt verhoogd. ‘Dit, omdat heel veel zaken vallen en staan, afhankelijk van de persoon die leidinggeeft.’

Het CBB heeft verder plannen om BvB’s die nog niet alle diensten verlenen te updaten. In een ander stadium zal ook de dienstverlening bij Combé worden aangevuld met de aangiftes van huwelijken en echtscheidingen. Ook de digitalisering en automatisering van de diensten is een streven van het ministerie. Hiervoor is echter aanpassing van de wet nodig. Pokie geeft aan, dat dit jaar zal worden gewerkt aan de aanpassing van de wet hiervoor. 

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: