De burger vindt: ‘Ministers Amoksi en Walden zijn de zwakste schakels in regering Santokhi-Brunswijk’

De ministers van de regering Santokhi-Brunswijk zijn inmiddels een aantal maanden aan het werk. De een profileert zich meer dan de ander. De een heeft meer werk op zijn/haar bord dan de ander. Maar, wie is de burger de zwakste schakel binnen het team van ministers en waarom? Die vraag stelde Dagblad Suriname haar lezers en volgers op Facebook. Binnen korte tijd waren er al vele reacties, waaruit blijkt dat de ministers die het meest onder vuur liggen, de ministers Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) en Saskia Walden van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) zijn. Enkele willekeurig gekozen reacties zijn hieronder verwerkt.


‘Hij is doorlopend bezig te overwegen en dat toont zijn zwakte’

William: ‘Voor mij is de Juspol-minister de zwakste schakel. Hij durft geen hard standpunt in te nemen tegen de over de schreef gaande leden van de politiebond. Hij is doorlopend bezig te overwegen en dat toont zijn zwakte. Ook de minister van EZ maakt geen al te doortastende indruk. Ik merk weinig van een gerichte aanpak tegen importeurs en distributeurs. De winkels aflopen is volgens mij niet de oplossing voor de hoge prijzen!’

Angie: ‘Voor mij is minister van Financiën op de eerste plek, gevolgd door minister van Openbare Werken en dan Volksgezondheid, dan Buitenlandse Zaken en op de vijfde plek Bronto, Binnenlandse Zaken.’

Voor Amiroen is de minister van EZ de zwakste. ‘De manier hoe ze praat en aanpakt lijkt het alsof ze niet genoeg kennis heeft. Het volk moest prijzen controleren. Je stuurt producten via de App en er wordt niet gereageerd. Suiker gekocht voor de prijs van een kilo, maar het is 800 gram, zo zijn er meerdere producten.’

Heidi: ‘Mevrouw Walden, de prijzen in de winkels zijn nog steeds hoog en worden elke dag verhoogd.’

Prevish vindt Walden en Ramsaran (Sociale Zaken en Volkshuisvesting) ‘de zwaksten’.

Sonny: ‘Minister van EZ lijkt mij. Weinig of geen zichtbare acties om de prijzen in de winkels te controleren.’

Bea: ‘Ministers van Justitie en Politie, Economische Zaken.’

Hafiza: ‘De ministers van Transport, Communicatie en Toerisme en van Justitie en Politie.’

Indra reageert kort en krachtig: ‘Minister Walden’.

Edwin: ‘De minister van Sociale Zaken. Waarom? Omdat de minister niet denk aan onze kinderen om onze Kinderbijslag dienstjaar 2019 en straks dienstjaar 2020 uit te betalen. Echt een zwakke minister van Sociale Zaken.’


‘Minister van Onderwijs voert niets uit ten aanzien van distance learning’

Tianzhu: ‘De minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Zij voert niets uit ten aanzien van distance learning. Covid-19 slaat wederom toe en er is geen ICT-beleid in het onderwijs op middelbaar- en hoger niveau.’

Amit: ‘In Suriname hebben wij te veel ministeries. Voor een land als Suriname is 10 of maximaal 12 ministeries voldoende. Bijvoorbeeld: Onderwijs, Sport- en Jeugdzaken kunnen één worden. Volksgezondheid en Sociale Zaken kunnen één worden. ROGB en NH kunnen één worden. Financiën en Economische Zaken kunnen één worden. Defensie en Juspol kunnen één worden. De regering moet werk ervan maken dat na 25 mei 2025 in Suriname er 10 of maximaal 12 ministeries bestaan. En dan zullen wij kijken wie de zwakste minister is, maar nu zijn er teveel ministeries.’


Ricky: ‘De minister van Justitie en Politie. De minister heeft een heleboel mensen beëdigd die niet in het KPS thuishoren. Jammer.’


‘Minister Ramadhin, problemen ziekenhuizen nog steeds hetzelfde’

Shashi: ‘Minister Ramadhin van Volksgezondheid. Tot nu toe in mijn opzicht niets bijzonders gedaan. Problemen van de ziekenhuizen zijn nog steeds hetzelfde.

Anand: ‘De minister van EZ. Ze gaat in winkels om aardappelen en uien te wegen voor wat? Voor de show!’

Kavita: ‘De minister die communicatie onder zich heeft. Wanneer gaan ze Telesur aanpakken en voor een betere internetverbinding zorgen?’

Ritesh vindt de zwakste minister de minister van LVV, Landbouw, Veeteelt en Visserij. ‘Waarom zeg ik dat? Hij komt met geen enkele oplossing voor de landbouwsector, verder ook niet veeteelt.’

Manisha kiest voor de minister van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken.

‘Is het minimumloon aangepast? De particuliere sector is werknemers aan het uitbuiten. Wat wordt er hiertegen gedaan? Afgelopen periode hebben schoolgaande kinderen zelfmoord gepleegd. Hoe tracht men de kinderen te beschermen?’

Nissa: ‘Een zwakke schakel is de minister van Justitie en Politie. Hij heeft geen kaas gegeten wat het werk inhoudt.’

Ook Soerdien kiest de minister van Justitie en Politie. ‘Hij moet meer daadkracht tonen.’

Viresh: ‘Minister Saskia Walden doet een slechte job!’

Fausia: ‘De minister van Justitie en Politie. Je hoort nooit of nauwelijks wat.’

Asna: ‘De minister van EZ moet harder haar best gaan doen.’

‘De beste zijn de ministers van Financiën en Buitenlandse Zaken’

Fariq: ‘Minister van Justitie en Politie natuurlijk. De beste zijn de ministers van Financiën en Buitenlandse Zaken, gezien ze een vrijwel onmogelijke job hebben en toch wel hebben kunnen handelen.’

Soerat: ‘Zwak en waardeloos is die van Justitie en Politie. Hij laat met zich sollen en heeft als bestuurder niet de guts zware knopen door te hakken. Cijfer 3 voor zijn totale functioneren.’

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: