Drie verdachten overvallen echtpaar bij hun woning aan Coesewijnestraat

Echtpaar onder bedreiging en na lossen schot overvaller beroofd

Leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) hebben op vrijdag 1 januari in de Coesewijnestraat de 32-jarige J.M., E.T. (26) en R.M. (25) aangehouden die rond vier uur in de ochtend een echtpaar bij hun woning hadden overvallen. De drie zijn na hun arrestatie meteen overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten, zo meldt het Korps Politie Suriname zondag 10 januari. 

Een van de twee slachtoffers deed op dezelfde dag aangifte op het politiebureau Latour. Volgens zijn verklaring kwam hij met zijn partner omstreeks vier uur in de ochtend thuis. Ze kregen niet de gelegenheid hun woning binnen te gaan, omdat ze meteen werden overvallen door drie gewapende mannen die uit een witte auto waren gestapt.

Eén van de overvallers loste een waarschuwingsschot en onder bedreiging werd het koppel overvallen en beroofd van een halsketting van geel metaal en andere persoonlijke spullen. 

De man zette de achtervolging in op de drie verdwenen overvallers. Het drietal merkte dit vermoedelijk op en brachten de man op een dwaalspoor door verschillende straten in de omgeving in en uit te rijden.

Op een bepaald moment lieten ze de vluchtauto onbeheerd achter en vervolgden hun weg te voet. Op de kruising van de Coesewijnestraat en de Nieuw Weergevondenweg stapten zij in een andere, gereedstaande, auto.

Na voorhanden zijnde informatie te hebben uitgewerkt, konden de drie worden opgespoord en werden op dezelfde dag ter hoogte van een winkelzaak aan de Coesewijnestraat gesignaleerd.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is het trio in voorlopige verzekering gesteld. De buit is nog niet achterhaald.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: